BejelentésOrszágbíró Zoltán : Társadalompolitikus - The official site of a politican of public interest
Közérdek és pártérdek külön utakon jár s nehezen ér a választók többsége által kívánt célba.

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Hírek
Európa új válasza a válságra

Megoldatlan kérdésekre adott jó válaszok Magyarországot Európa sikeres tagállamává tehetik - Országbíró Zoltán közérdek politikus szerint. Európában a közhatalmi bürokrácia felismerte mennyi kárt okoz a késlekedő politika. (sajtókivonat)

Szakpolitika - lobbi megbízások.

A transzparens parlamenti és kormányzati érdekérvényesítés a parlamenti lobbi keretében felkéréseket elsősorban országos, vagy területi szakpolitikai programok, jogszabály előkészítések, közvetlen beruházások, nagy értékü eseti döntések befolyásolása érdekében fogadunk el! 06-304-315-675 (napközben)


A mérsékelt politizálás alapja: közpolitikai részvétel, transzparens érdekérvényesítés, az átlátható közhatalmi lobbi

Az érdekérvényesítés átláthatósága a társadalom politika minőségi jelzője Magyarországon

 


 

 

 

Demokratikus jogállamban szükséges és elengedhetetlen, hogy a társadalmi érdekek továbbítása a jogalkotó szervek, döntéshozó politikai és közszolgálati fórumok irányába megfelelő közvetítő mechanizmusokon keresztül, átlátható módon megvalósuljon.

 

Ennek hiánya a költségvetés nem megfelelő arányaihoz és közhatalmi túltengéshez vezet.

 

A társadalom politika a szakpolitikákon keresztül valósul meg, ahogy az átlátható érdekérvényesítés a szakpolitikákon keresztül zajlik és éri el a jogalkotás kívánatos változtatásait.

 

Európában és Amerikában a törvénykezés teljesebbé tételének elengedhetetlen politikai szereplői az érdekérvényesítők többszintű csoportjai, személyiségei - hatásuk a magyar, vagy Közép-európai politikára kihat.

 

Európában, a NATO-ban Magyarország tagállamként rendszeresen lobbizik, érdekérvényesítésre törekszik.

 

Magyarországon a választói igények, a közérdekvédelem társadalmi igényei, a társadalmi csoportok igényei számára az átlátható érdekérvényesítők szerepvállalása biztosíthatja az érdekérvényesítés szakszerű módját.

 

 

 

 

Nemzetközi politikai erőtérnek és politikai gyakorlatnak megfelelően a pártérdekektől jellemzően elkülönülő és független gazdasági érdekeket , nemzeti érdekeket, társadalmi csoport érdekeket a parlamentben és a nyilvánosságban megjelenítő politikusok új csoportja hazánkban, kialakította helyét a szakmaiság és függetlenség keretei megtartásával, a mindenkori kormánnyal való együttműködéssel. (parlamenti bizottságok, szakminisztériumok stb.)

 

A hatályban volt és egy várható új szabályozás átláthatóbbá teszi a közhatalmi döntések előkészítését, növelve ezzel a döntéshozó szervek iránti bizalmat és a döntések társadalmi elfogadottságát.

 

Mérsékelt demokrata meggyőződéssel a társadalmi károk, a nem megfelelő jogalkotási mód és ütem demokratikus korrekcióját lényegesnek tartom.

 

 

 

 

A transzparens érdekérvényesítő tevékenységet Európában több kategóriába sorolt politikai - gazdasági résztvevők, szereplők végzik.

 

- Legszélesebb körű független átlátható érdekérvényesítő tevékenységet folytatják a társadalom politikusok, ezeknek a reformok iránt elkötelezett, mérsékelt politikusoknak politikai - társadalmi mozgásterük nagy, szerepvállalásaik, tevékenységük csak egy része a parlamenti lobbi.

 

Gyakran a közérdek politikusok életpályájuk alatt önálló pártot alapítanak a nemzetközi tapasztalatok szerint. A választások tisztaságát elsőrendű közérdeknek tekintik.

 

 

 

 

- Hivatásos, professzionális lobbisták. (Széles ügykörben, gazdasági érdekeket jelenítenek meg a döntéshozatalban, szakpolitikusi tájékozottság jellemzi őket.Pl. (kamarák lobbistái Európában)

 

- Szakági, üzleti érdekérvényesítők, valamely szakág, ipari ágazat pl. bútoripar, vagy környezetvédelem szakpolitikusai, gyakran kerülnek be a bürokráciába, vagy pártok vezető szakpolitikusaiként.

 

- Gazdasági csoportok hivatásos lobbistái. (nagy gazdasági csomópontok érdekeit jelenítik meg folyamatosan pl. Audi lobbisták stb.)

 

 

 

 

Átlátható döntések igénye a mérsékelt politika és a modern társadalom meghatározó elvárása Európában.

 

Mérsékelt demokrata politikai elkötelezettséggel az átláthatóság legszélesebb biztosítása a politikai céljaim egyike.

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!